Myslivecké sdružení Valašsko Vlachovice

Klece na odchyt divočáků daroval kraj mysliveckým sdružením

01.02.2019 09:55

Zlínský kraj daruje mysliveckým sdružením 29 klecí. Původně sloužily k odchytu divočáků v souvislosti s nákazou africkým morem prasat. Myslivci je dále využijí buď k odchytu zvěře, nebo k jiným účelům. ČTK to dnes v tiskové zprávě sdělil Jan Vandík z oddělení vnějších vztahů a komunikace krajského úřadu.

 
 

Podle hejtmana Jiřího Čunka kraj od srpna do září 2017 nakoupil 31 odchytových klecí. Myslivcům se s jejich pomocí podařilo ve Zlínském kraji do konce loňského března ulovit celkem 179 prasat divokých. „Můžeme tedy konstatovat, že odchyt černé zvěře do klecí byl poměrně úspěšný," uvedl Čunek.
Poslední dvě klece odvezli v zimě z terénu zaměstnanci kraje spolu s hasiči. „Projevil o ně zájem státní podnik Explosia Semtín, u kterého došlo k přemnožení divokých prasat, a klece by pomohly tuto situaci řešit. V současné době probíhají administrativní činnosti spojené s odprodejem," uvedl Vandík. Stažením posledních dvou odchytových klecí z honiteb podle něj Zlínský kraj uzavřel veškerou logistiku spojenou s řešením nákazy.
Podle ČTK, 1. 2. 2019

Vyhledávání

Kontakt

MS Valašsko Vlachovice
IČO: 62181424
Vlachovice, 763 24 Vlachovice
Předseda sdružení
Šamaj Ondrej
Myslivecký hospodář
Ing. Obadal Václav: 602 704 291